Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Μυστικά ... επι ποδός


"Καλή η παρέα σου αλλά 
βρωμάνε τα πόδια σου!!!"
Μια ατάκα που λέμε μεταξύ μας αστειευόμενοι, 
αλλά τι γίνεται οταν είναι αληθινή;


Εάν κάθε φορά που βγάζετε τα παπούτσια σας, ειδικά όσοι φορούν κλειστά παπούτσια τώρα το καλοκαίρι, μετά από μία κουραστική μέρα χρειάζεται να ανοίγετε…διάπλατα τις πόρτες για να αεριστεί το σπίτι σας από την κακοσμία, ίσως πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα μυστικά που ακολουθούν.

Μαγειρική σόδα
Για να απαλλαγείτε από την κακοσμία των παπουτσιών, μία καλή και φθηνή λύση είναι η μαγειρική σόδα. Ψεκάστε (παπούτσια κλειστά, ανοιχτά, ακόμη και σαγιονάρες) με 1 ή 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα αναμεμειγμένη με νερό και αφήστε να απορροφήσει την υγρασία. Για επιπλέον άρωμα, συνδυάστε το μείγμα με 3 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα φύλλα φασκόμηλου. Μάλιστα μπορείτε να ετοιμάσετε και να φυλάτε σε ένα αεροστεγές γυάλινο βάζο το φασκόμηλο με τη μαγειρική σόδα για να είστε πάντα έτοιμοι. Αφού αφαιρέσετε τα παπούτσια σας, πασπαλίστε με 1 κουταλιά από το μείγμα το κάθε παπούτσι. Ανακινήστε και αφήστε τα για μία μέρα. Την επομένη, αφαιρέστε το επιπλέον μείγμα και επαναλάβετε κάθε βράδυ για καλύτερα αποτελέσματα.

Ένας άλλος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τη μαγειρική σόδα είναι να κάνετε ένα ποδόλουτρο. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε ένα μπολ με ζεστό νερό και μουλιάζετε τα πόδια σας κάθε βράδυ για ένα μήνα.

Αραβόσιτος
Μία λιγότερο γνωστή λύση για να διατηρείτε τα παπούτσια σας στεγνά και ξηρά είναι να πασπαλίσετε το εσωτερικό τους με 1-2 κουταλάκια του γλυκού αραβοσίτου.

Αλάτι
Το θαυματουργό αλάτι μπορεί να φανεί ιδανικός σύμμαχος και στην καταπολέμηση της κακοσμίας των ποδιών. Προσθέστε μία κουταλιά μαγειρικό ή θαλασσινό αλάτι σε ζεστό νερό και αφήστε τα πόδια σας να μουλιάσουν. Αφήστε τα για 10 λεπτά και επαναλάβατε εάν χρειαστεί.

Ξίδι
Μουλιάστε τα πόδια σας αρκετές φορές την εβδομάδα σε μια λεκάνη με μηλόξιδο ή απλό ξίδι. Ανακατέψτε 1/3 του φλιτζανιού ξίδι σε ένα μπολ με ζεστό νερό. Κάντε ένα ποδόλουτρο για 10 έως 15 λεπτά.

Τζίντζερ
Πολτοποιήστε ένα κομμάτι 1-2 εκατ. τζίντζερ, τοποθετήστε το σε ένα μαντήλι ή μία γάζα και απολαύστε ένα ποδόλουτρο με ζεστό νερό για λίγα λεπτά. Τρίψτε το υγρό τζίντζερ πάνω σε κάθε πόδι, το βράδυ μετά από ένα ντους. Δοκιμάστε αυτή τη σπιτική θεραπεία για δύο εβδομάδες.

Ραπανάκι
Εάν στο χυμό από τα ραπανάκια (γύρω στα 20 είναι αρκετά), προσθέσετε 1/4 κουταλάκι του γλυκού γλυκερίνη και το τοποθετήσετε σε ένα μπουκάλι με απλικατέρ, τότε έχετε αρκετές πιθανότητες, αφού ψεκάσετε τις μύτες των δαχτύλων σας, να μειώσετε την κακοσμία των ποδιών σας.

Μαύρο τσάι
Απολαύστε ένα αρωματικό ποδόλουτρο με μαύρο τσάι. Το ταννικό οξύ, ένα συστατικό του τσαγιού, θεωρείται ότι έχει στυπτικές ιδιότητες, που εμποδίζουν τα πόδια να ιδρώσουν.Για την προετοιμασία του ποδόλουτρου θα χρειαστείτε 5 φακελάκια μαύρο τσάι σε 1 λίτρο βραστό νερό. Αφήστε το να κρυώσει, προσθέστε παγάκια (το καλοκαίρι) απολαύστε ένα αρωματικό και «παγωμένο τσάι» για τα δάχτυλα των ποδιών σας, για 20 έως 30 λεπτά.

Νερό
Μια θεραπεία για ιδρωμένα πόδια σημαίνει εναλλαγή σε κρύα και ζεστά ποδόλουτρα. Η τακτική αυτή μπορεί να μειώσει τη ροή του αίματος στα πόδια, άρα και την εφίδρωση. Μετά από ένα απολαυστικό ζεστό ποδόλουτρο, «σοκάρετε» τα δάχτυλα των ποδιών σας με ένα δεύτερο ποδόλουτρο που περιέχει κρύο νερό, παγάκια και 1 έως 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού.Για καλύτερα αποτελέσματα τρίψτε τα πόδια σας με αλκοόλ μετά το ποδόλουτρο. Δοκιμάστε αυτή τη διπλή θεραπεία μία φορά την ημέρα, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες και αποχαιρετίστε την κακοσμία για πάντα.

2 σχόλια:

  1. kalimera poli xrhsimes h sinboyles soy gia ton idrwta sta podia na eisai kala ua ths efarmwso giath exw megalo prwblima den mporw na balo papoysth filakia kali sinexia.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή