Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Το μυστικό σας άρωμα...


Βάλτε τη δική σας υπογραφή 
στα αρώματά σας, 
μετατρέποντάς τα σε μοναδικά...

Κάθε μυρωδιά συνδυάζεται με μια μνήμη από το παρελθόν, π.χ. το άρωμα από μια φρέσκια φέτα καρπούζι μας μεταφέρει απευθείας στη θάλασσα και το καλοκαίρι. Και όμως μέσα σε δύο εβδομάδες και με κοινά υλικά μπορείτε να έρθετε λίγο πιο κοντά στις αναμνήσεις σας. Τα «χειροποίητα» αρώματα μπορούν να σας πείσουν ότι δεν χρειάζονται ειδικά υγρά και εργοστάσια για να πραγματοποιηθεί ένα άρωμα αλλά μόνο η καλή σας διάθεση…
 

 Πείτε «ναι» στη δημιουργία ενός αρώματος γιατί…
… είναι μια διαδικασία πιο οικονομική και φυσική! Τα αιθέρια έλαια αποτελούν φυσικά προϊόντα που προέρχονται από τα λουλούδια, ενώ τα αρωματικά έλαια είναι συχνά συνθετικά και «κρύβουν» ορισμένες βλαβερές ουσίες. Αφού λοιπόν είναι τόσο εύκολο να δημιουργήσετε και εσείς το δικό σας ιδιαίτερο άρωμα... γιατί να αρνηθείτε; Άλλωστε, μπορείτε να συνδυάζετε τα έλαια ανάλογα με τη διάθεσή σας! Παράλληλα, αν συγκρίνετε τις τιμές των δυο ειδών θα διαπιστώσετε ότι οι τιμές των κλασσικών αρωμάτων εκτοξεύονται στα ύψη σε σχέση με τα «χειροποίητα». Σκεφτείτε ότι οι Αμερικάνοι ξοδεύουν δύο δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο σε γυναικεία αρώματα! Τέλος, όπως είναι φυσικό, τα οργανικά αρώματα έχουν μικρότερες δυνατές περιβαλλοντικές επιπτώσεις…

Τρείς μέθοδοι για εύκολα και γρήγορα αρώματα
Δημιουργήστε χωρίς κόπο το άρωμα της επιλογής σας! Εκτός από τις αναμείξεις αιθέριων ελαίων μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω μεθόδους, αρκεί να κάνετε μικρά τεστάκια όσφρησης πριν τη χρήση τους. Μπορείτε ακόμα και να ψεκάσετε μικρές λωρίδες από χαρτί, ώστε να βοηθήσετε όχι μόνο την όσφρησή αλλά και τη μνήμη σας.




1η Μέθοδος
·  Μαζέψτε μερικά αγαθά με τις αγαπημένες σας μυρωδιές, όπως είναι η λεβάντα, το δεντρολίβανο κλπ.
·  Αλέστε τα μέσα σε ένα γουδί, χωρίς τα φύλλα, και τοποθετήστε περίπου 11 σταγόνες νερό της βρύσης.
·   Γεμίστε το υπόλοιπο μπουκάλι με αλκοόλ, όπως είναι η βότκα
·   Περάστε το μείγμα από ένα σουρωτήρι και βάλτε το σε ένα δοχείο ψεκασμού. Κλείστε τη φιάλη και ανακινήστε καλά. Αφήστε το για μια εβδομάδα, ανακινώντας το κάθε δύο ημέρες.

2η Μέθοδος
·   Κόψτε μερικά μυρωδάτα λουλούδια από τον κήπο σας. Μοναδική σημασία έχει το άρωμα του λουλουδιού και όχι η εμφάνισή του, π.χ. γιασεμί.
·   Γεμίστε ένα δοχείο με αιθέρια αλλά άοσμα έλαια. Βεβαιωθείτε ότι το βάζο που χρησιμοποιείτε έχει σφιχτό καπάκι.
·   Καθαρίστε τα λουλούδια από τα κοτσάνια και γρήγορα τοποθετήστε τα μέσα στο βάζο. Κλείστε το καπάκι όσο πιο γρήγορα μπορείτε.
·   Ανοίξτε το δοχείο μετά από μερικές εβδομάδες και τοποθετήστε το σε ένα μπουκάλι αρώματος!

3η Μέθοδος
·   Εφοδιαστείτε με ένα υγρό σαπούνι με το άρωμα της επιλογής σας.
·   Γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκασμού με νερό αλλά αφήστε ένα μικρό χώρο στην κορυφή.
·   Βάλτε το σαπούνι σε μία αντλία σαπουνιού και ρίξτε λίγο σαπούνι μέσα στο μπουκάλι ψεκασμού.
·   Κλείστε το μπουκάλι και ανακινήστε το πάνω κάτω! Η κορυφή του μείγματος θα γεμίσει με λευκές φυσαλίδες, αλλά το άρωμα είναι έτοιμο για ψέκασμα…
 
Μυστικά για τέλεια αρώματα!
Όσο πιο φυσικά στοιχεία έχει ένα άρωμα… τόσο πιο όμορφο και μυρωδάτο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα!
Κάθε άρωμα ακολουθείται από συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς ανάλογα με την ένταση και τη διάρκεια των στοιχείων του. Για παράδειγμα, τα αιθέρια έλαια του λεμονιού, του βασιλικού, του περγαμόντο και της λεβάντας μπορεί να προκαλούν την έντονη αρχική μυρωδιά, που όμως εξαφανίζεται πολύ γρήγορα. Ύστερα, κυριαρχεί ο «πυρήνας» της κολόνιας, προϊόντα όπως η κανέλα, το γεράνι, η μαντζουράνα και το ρόδο. Παράλληλα, τη διάρκεια την εξασφαλίζει η βάση του αρώματος που συνήθως είναι τα έλαια της βανίλιας και του σανταλόξυλου…

- Γλυκός συνδυασμός ενός τριαντάφυλλου με ylang ylang και λίγες σταγόνες από βασιλικό: Το τριαντάφυλλο έχει αφροδισιακά στοιχεία και χαρίζει αρμονία και αισθησιασμό, ενώ η λουλουδάτη μυρωδιά του Ylang ylang μπορεί να γεμίσει το σώμα σας με ηρεμία. Τέλος ο βασιλικός τονώνει τον οργανισμό και βοηθά την έμπνευση του νου.

- Μυστηριώδες άρωμα με τριαντάφυλλο, γεράνι, γαρύφαλλο και λεβάντα: Το γεράνι χαλαρώνει του μύες του σώματος, ενώ το γαρύφαλλο τονώνει τις αισθήσεις, δημιουργώντας ένα συναίσθημα ζεστασιάς. Τέλος η λεβάντα απομακρύνει την ένταση και εξαφανίζει το άγχος σας.

- Για ενέργεια χωρίς τέλος, συνδυάστε την κανέλα ή το πορτοκάλι με βανίλια: Το γλυκό άρωμα της κανέλας μπορεί να «ζεστάνει» την ατμόσφαιρα, ενώ παράλληλα το πορτοκάλι θα τονώσει την αυτοπεποίθησή σας. Ο συνδυασμός τους με τη βανίλια δημιουργεί χαλάρωση και μια αφροδισιακή ατμόσφαιρα.

- Ρομαντικό άρωμα με γιασεμί, γαρύφαλλο και σανταλόξυλο: Το γιασεμί δεν είναι τυχαίο λουλούδι, αφού εξάπτει τη φαντασία και αποπλανεί το νου. Βέβαια, αποτελεί ένα λουλούδι που πάντα μας φτιάχνει τη διάθεση. Μαζί με το σανταλόξυλο ισορροπεί τα αρώματα και δίνει ένα εξωτικό τόνο στο μείγμα.


Και άλλα μυστικά αρώματος:

Mπορείτε να πείτε: «δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις για να καταλάβω πώς να βάλω άρωμα. Απλά ψεκάζω στους καρπούς, τρίβω τον ένα στον άλλο, ψεκάζω πίσω από τα αυτιά & είμαστε έτοιμοι», σωστά; Ίσως… Eμείς μοιραζόμαστε μαζί σας μερικά ακόμα «Mυστικά του Aρώματος» για να φορεθεί πιο σωστά το άρωμά σας!

Ένα έξυπνο tip είναι να ψεκάσετε μια φορά πίσω από κάθε γόνατο κυρίως όταν φοράτε φορέματα & φούστες. Η μυρωδιά ζεσταίνεται, αυξάνεται & αφήνει ένα αρωματικό μονοπάτι...

Όταν δοκιμάζω άρωμα προτείνω το σαρκώδες μέρος στο πίσω μέρος του χεριού, μεταξύ αντίχειρα & δείκτη.

Μερικοί άνθρωποι ψεκάζουν το άρωμά τους στον αέρα & στη συνέχεια περπατούν ενδιάμεσα. Λένε ότι η μυρωδιά διασκορπίζεται στη συνέχεια ομοιόμορφα πάνω από το σώμα. Όσες φορές το έχω δοκιμάσει, ποτέ δεν έχω μείνει ικανοποιημένη από τη συγκέντρωση του αρώματος.

Nα ψεκάζουμε τα ρούχα; Tα αρώματα μπορούν να λεκιάσουν κάποια υφάσματα. Επίσης το άρωμα μπορεί να θαμπώσει τα στρας. Από την άλλη πλευρά, η Chanel είπε ότι «ένα από τα οφέλη του αρώματός σου είναι ότι μπορείς να αναγνωρίσεις πάντα το δικό σου παλτό!»

Στη Γαλλία ψεκάζουν τα κασκόλ των πελατών, έτσι ώστε να μπορούν να ζουν με ένα άρωμα πριν αποφασίσουν να το αγοράσουν. Eσείς μπορείτε να αρωματίσετε με το αγαπημένο σας άρωμα τις κουρτίνες, τα σεντόνια ή τα μάλλινα γάντια σας!

Τρίψτε ή αφήστε το να στεγνώσει; H λαϊκή σοφία λέει να μην τρίβετε τους καρπούς σας όταν έχετε βάλει άρωμα γιατί θα συνθλίψετε τα μόρια του. Aφήστε πάντα να στεγνώσει μόνο του το άρωμα στο δέρμα ώστε να αποδώσει τα μέγιστα το άρωμά του.

Ένα άρωμα είναι σχεδιασμένο να ξεδιπλώνει σε γυμνό δέρμα τα topnotes του & να σταθεροποιήσει το αποτέλεσμα με το αργό στέγνωμα. Αν διακόψετε τη διαδικασία, δεν θα γνωρίσετε ποτέ την πλήρη ιστορία που έχει να σας πει το άρωμά σας!
 

1 σχόλιο: