Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Mυστικό σπιτικό αρωματικό χώρου


Home sweet home! Το σπίτι μας είναι ο χώρος ξεκούρασης και ανάπαυσης. Είναι το μέρος που υποδεχόμαστε φίλους. Είναι ο τόπος που μαγειρεύουμε για τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Θέλουμε να είναι πάντα καθαρό και να μυρίζει άρωμα φρεσκάδας και χαλάρωσης. Για να πετύχετε μια όμορφη μυρωδιά που θυμίζει οικογενειακή ζεστασιά αλλά ταυτόχρονα και ζωντάνια, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες:

 
Υλικά
- Φρούτα, λουλούδια, μπαχαρικά, βότανα ή ό,τι άλλο μπορεί να σας ικανοποιεί με το άρωμα του.
- 1 φλιτζάνι φυσικό λάδι (ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, κ.λ.π.)
- Ένα μαχαίρι
- Ένα καθαρό βάζο
- Ένα δοχείο για την τοποθέτηση του υλικού στην τελική του μορφή.
 

 Οδηγίες
  • Επιλέξτε την αγαπημένη σας μυρωδιά. Υπάρχουν άφθονες μυρωδιές από διάφορα πράγματα όπως λουλούδια, βότανα και τα υπόλοιπα προαναφερθέντα.
 
  • Αν έχετε επιλέξει φρούτα, ξεφλουδίστε τα. Ύστερα τοποθετήστε τις φλούδες σε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα λουλούδια ή βότανα, τοποθετήστε τα απλά στο βάζο. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μείγμα αρωμάτων, αν θέλετε. Διαλέχτε περισσότερα αρώματα και τοποθετήστε τα όλα μαζί στο ίδιο βάζο.
 
  • Ρίχτε στο βάζο με το αρωματικό υλικό, ένα φλιτζάνι με λάδι όπως ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο. Σφραγίστε το βάζο με το περιεχόμενο καλά. Στη συνέχεια τοποθετήστε το, δίπλα σε ένα παράθυρο που να έχει πρόσβαση το φώς του ήλιου. Αφήστε το βάζο για 48 ώρες στο παράθυρο και δύο φορές την ημέρα ανακινήστε το για να ανακατευτεί το περιεχόμενο.
 

  • Αφού περάσουν οι 48 ώρες, βγάλτε από το βάζο τις φλούδες του φρούτου ή τα λουλούδια. Το υγρό αφήστε το να παραμείνει στο δοχείο. Στη συνέχεια προσθέστε στο βάζο φρέσκα φρούτα ή λουλούδια και σφραγίστε το. Τοποθετήστε το πάλι στο παράθυρο για 48 ώρες και ανακινήστε το δύο φορές την ημέρα.
 
  • Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία μετά το 48ωρο. Δηλαδή αφαιρέστε το στέρεο υλικό (π.χ. φλούδες) από το βάζο  και γεμίστε το με φρέσκα φρούτα ή λουλούδια.
 
  • Το άρωμα μας, έχει φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα μετά από έξι μέρες. Τώρα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με διάφορους τρόπους. Μπορείτε να ρίξετε 2-3 σταγόνες στο πάτωμα την ώρα που θα σφουγγαρίζετε για επιπλέον μυρωδιά. Επίσης, μπορείτε να βάλετε το υγρό σε ένα βάζο το οποίο θα έχει υποδοχή για κερί. Ανάψτε το κερί και η μυρωδιά θα κατακλύσει το σπίτι σας. Τέλος μπορείτε απλά να αφήσετε το βάζο με το υγρό σε κάποιο τραπέζι, χωρίς καπάκι. Έτσι η μυρωδιά θα είναι πιο ελαφριά αλλά αρκετή για να μυρίζει το σπίτι όμορφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου