Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

10 + 1 Μυστικά της Σόδας



Μια μαγική λευκή σκόνη. 
Πολύτιμη εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Όπου κι άν θέλεις να την τοποθετήσεις,
μόνο καλό μπορεί να κάνει.
Μην την υποτιμάτε, 
βάλτε την στην ζωή σας  και 
απολαύστε τα έργα της. 
Κι αν δεν καταλάβατε, μιλάμε για 
την Μαγειρική Σόδα...

 

1. Για να μαλακώσουν τα όσπρια προσθέστε μια κουταλιά σούπας σόδα ανά λίτρο νερού και αφήστε τα να μουλιάσουν για μια νύχτα. Τα κάνει πιο εύπεπτα και μειώνει το αίσθημα του φουσκώματος. Επίσης μπορείτε να μαλακώσετε το βραστό κρέας αν προσθέσετε μισό κουταλάκι στο νερό που βράζει. Αν την προσθέσουμε στο νερό που πλένουμε τα λαχανικά θα απομακρύνει και θα σκοτώσει τα παράσιτα. Αν προσθέσουμε μισό κουταλάκι στο νερό που βράζουμε τα χόρτα, θα κρατήσουν το πράσινο χρώμα τους. 

2. Κάψατε το φαγητό και η κατσαρόλα δεν καθαρίζει; Γεμίστε τη με νερό, προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας σόδα και αφήστε τη για 10΄ πριν την πλύνετε με απορρυπαντικό πιάτων. Η σόδα κάνει μικρά θαύματα!

3. Για πιο λευκά... λευκά, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας σόδα στο απορρυπαντικό σας σε κάθε πλύση και πείτε «αντίο» στο γάριασμα.

4. Αν, ακόμα και μετά την αλλαγή του φίλτρου και της σακούλας, η ηλεκτρική σκούπα σας έχει μια περίεργη μυρωδιά, ρουφήξτε με αυτή 4-5 κουταλιές της σούπας σόδα που θα απορροφήσει τις οσμές.

5. Αχρείαστη να είναι, λίγη σόδα μπορεί να σβήσει μια μικρή φωτιά στην κουζίνα.


6. Χρησιμοποιήστε τη σαν φυσικό αποσμητικό για τα παπούτσια σας. Βάλτε λίγη σόδα στο εσωτερικό τους μόλις τα βγάλετε και τινάξτε τα καλά την επόμενη φορά που θα θελήσετε να τα φορέσετε.


7. Η μυρωδιά στα χέρια από το σκόρδο, το κρεμμύδι ή τα ψάρια γίνεται παρελθόν αν τα τρίψετε με λίγη μαγειρική σόδα και ελάχιστο χλιαρό νερό.

8. Ζωντανέψτε τα χρώματα των χαλιών και απομακρύνετε τις δυσάρεστες οσμές πασπαλίζοντάς τα κάθε μήνα με μαγειρική σόδα. Αφήστε τη να δράσει ένα ολόκληρο βράδυ και στη συνέχεια σκουπίστε με την ηλεκτρική.

9. Το ξέρατε ότι το σφουγγάρι που χρησιμοποιείτε μπορεί εύκολα να γίνει εστία μικροβίων; Ετοιμάστε ένα διάλυμμα με 4 κουταλιές της σούπας σόδα και 250 ml νερό, βουτήξτε το σφουγγάρι σας σε αυτό και βάλτε το για 2΄ στο φούρνο μικροκυμμάτων.

10. Φτιάξτε τη δική σας πανίσχυρη καθαριστική κρέμα για την μπανιέρα αναμειγνύοντας σόδα, αλάτι και υγρό σαπούνι πιάτων. Τρίψτε με αυτή την επιφάνειά της, αφήστε τη να δράσει και ξεβγάλτε καλά.


11. Για κουρασμένα πόδια κάντε ποδόλουτρο σε χλιαρό νερό με σόδα. Διαλύστε 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και μουλιάστε τα πόδια. Τρίψτε ελαφρά. Το καλύτερο spa για τα πονεμένα πόδια σας! 

 Όλα τα μυστικά εργαλεία, τα έχουμε στην κουζίνα μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου