Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Μυστικά ευτυχισμένων ζευγαριών





Όλοι ξέρουμε οτι οι εποχές που ζούμε είναι πιο απαιτητικές απο ποτέ. Οι προτεραιότητες μας έχουν αλλάξει και δεν υπάρχουν περιθώρια ρομαντισμού. Δεν αξίζει όμως να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε ζωντανό τον γάμο μας και να μην αφήσουμε να βυθίζεται στον λήθαργο της καθημερινότητας; Και βέβαια αξίζει, αλλά ποιό είναι το μυστικό; Δεν είναι ένα, αλλά δέκα. Δέκα απλές καθημερινές συνήθειες που θα κάνουν ευτυχισμένη την σχέση σας...





 
  • Πηγαίνετε για ύπνο την ίδια ώρα.
Θυμάσαι το ξεκίνημα της σχέσης σου, που δεν έβλεπες την ώρα να ξαπλώσεις με τον σύντροφο σου για να κάνετε έρωτα; Τα ευτυχισμένα ζευγάρια αποφεύγουν τον πειρασμό να ξαπλώνουν διαφορετικές ώρες. Πηγαίνουν για ύπνο την ίδια ώρα, ακόμα και αν ο ένας από τους δύο χρειάζεται να ξυπνήσει νωρίτερα για να κάνει διάφορες δουλειές ενώ ο άλλος κοιμάται. Και όταν τα σώματά τους έρχονται σε επαφή, καίνε, και μόνο αν ένας από τους δύο είναι υπερβολικά κουρασμένος τότε... απλά κοιμούνται.
 
  • Καλλιεργείστε κοινά ενδιαφέροντα.
Όταν καταλαγιάζει το πάθος, συνήθως καταλαβαίνεις ότι έχετε αρκετά κοινά ενδιαφέροντα. Και μην υποτιμάτε την σημασία του να κάνετε μαζί δραστηριότητες, που σας διασκεδάζουν και τους δύο. Ακόμα και αν δεν προϋπάρχουν κοινά ενδιαφέροντα, τα ευτυχισμένα ζευγάρια τα βρίσκουν. Αλλά ταυτόχρονα μην ξεχνάς να αναπτύξεις και δικά σου ενδιαφέροντα! Αυτό θα κινήσει το ενδιαφέρον του συντρόφου σου και δεν θα σε κάνει να φαίνεσαι προσκολλημένος-η πάνω του.

  • Περπατήστε χέρι χέρι ή δίπλα δίπλα.
Αντί να μένει ο ένας διαρκώς πίσω, τα ευτυχισμένα ζευγάρια φροντίζουν να περπατάνε άνετα χέρι χέρι ή δίπλα δίπλα. Ξέρουν ότι είναι πιο σημαντικό να περπατάνε με τον σύντροφό τους από το να βλέπουν τα αξιοθέατα στη διαδρομή.

  • Προσπάθησε να εμπιστεύεσαι και να συγχωρείς.
Αν έχουν μια διαφωνία και δεν μπορούν να την λύσουν, τα ευτυχισμένα ζευγάρια φροντίσουν να δείξουν κατανόηση και εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον και όχι να δείξουν φθόνο και έλλειψη εμπιστοσύνης.

  • Επικεντρωθείτε περισσότερο στο τι κάνει ο σύντροφός σας σωστά παρά στα λάθη του.
Πάντα θα βρίσκεις κάτι που κάνει λάθος ο σύντροφός σου. Πάντα όμως θα υπάρχει και κάτι που κάνει σωστά. Όλα εξαρτώνται από το που θες εσύ να επικεντρωθείς. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια δίνουν έμφαση στα θετικά στοιχεία.
 
  • Αγκαλιαστείτε μόλις βρίσκεστε μετά τη δουλειά.
Το σώμα μας έχει ανάμνηση του τρυφερού αγγίγματος, του βίαιου αγγίγματος και της απουσίας του αγγίγματος, της αδιαφορίας. Τα ζευγάρια που αγαπιούνται, δίνουν στο σώμα τους άφθονο τρυφερό άγγιγμα, κάτι που θωρακίζει το πνεύμα σου από την ανωνυμία του κόσμου.




  • Πες συχνά «Σε αγαπώ» και «Να έχεις μια όμορφη μέρα» κάθε πρωί.
Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δίνεις στον σύντροφό σου υπομονή και αντοχή για την κίνηση στους δρόμους, τις ουρές αναμονής και άλλες ενοχλήσεις.

  • Πες «Καληνύχτα» κάθε βράδυ, ανεξάρτητα από το πώς νιώθεις.
Αυτό δίνει στον σύντροφό σου να καταλάβει ότι ανεξάρτητα από το πόσο νευριασμένος ή θυμωμένος είσαι μαζί του, εξακολουθείς να θέλεις να βρίσκεσαι στη σχέση σας. Δείχνει ότι αυτό που έχετε είναι δυνατότερο από κάθε τσακωμό που μπορεί να κάνετε.

  • Κάνε έναν έλεγχο μες στη μέρα.
Τηλεφώνησε στον σύντροφό σου στο σπίτι ή στη δουλειά να δεις πως είναι. Αυτός είναι και ένας καλός τρόπος να προσαρμόζεσαι και να συγχρονίζεσαι όταν βρίσκεστε μετά τη δουλειά. Για παράδειγμα αν ξέρεις ότι ο σύντροφός σου είχε μια πολύ άσχημη μέρα, θα ήταν παράλογο να περιμένεις να είναι μες στα κέφια και τον ενθουσιασμό για κάτι καλό που συνέβη σε σένα.

  • Να είσαι περήφανος όταν σας βλέπουν μαζί.
Τα ευτυχισμένα ζευγάρια ευχαριστιούνται να τους βλέπουν μαζί και κυρίως όταν έχουν μια τρυφερή επαφή- χέρι με χέρι ή αγκαλιά. Δεν κάνουν επίδειξη, απλά δείχνουν ότι ανήκουν ο ένας στον άλλον.



Τα ευτυχισμένα ζευγάρια έχουν διαφορετικές συνήθειες απ' ότι τα δυστυχισμένα. Η συνήθεια είναι μία διακριτή συμπεριφορά που κάνεις αυθόρμητα και δεν απαιτεί καμία προσπάθεια. Χρειάζεται 21 μέρες καθημερινής επανάληψης για να γίνει μια συμπεριφορά συνήθεια. Οπότε επίλεξε συμπεριφορές που θες να επαναλάβεις για 21 μέρες και θα γίνει συνήθεια! Και θα σας κάνει πιο ευτυχισμένο σαν ζευγάρι. Και αν δεν τα καταφέρεις ζήτα την συγχώρεση του συντρόφου σου. Αν υπήρχε ένα κλείδί για την ευτυχία στην αγάπη και στη ζωή, θα ήταν να συζητάς πάντα αυτό που σκέφτεσαι...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου